HTML

Pest

Erősen fertőző gondolatok.

Friss topikok

Linkblog

2008.04.14. 13:10 blogout

Zsidódiagnosztika a középkorban és ma

 

A zsidók legnagyobb bűne mégse az, hogy nem ismerik a Hungarica nevű együttest; a középkorban a pestis hivatalos szállítóinak is őket tartották. Kapták is a kor Molotov-koktéljait rendesen: jó esetben száműzetés, tulajdonelkobzás, rosszabb esetben lemészárlás volt osztályrészük. A különbség az, hogy a középkorban lezsidózottak jó eséllyel tényleg zsidók is voltak. Más kérdés, hogy ettől jobb lett-e nekik. Illetve a többieknek.

Ha a bubópestis valahol felütötte a fejét, nem meglepő módon nagyrészt a katolikus teológia alapján kísérelték megmagyarázni jelenlétét. Ez nagyjából egyre szűkítette a lehetséges következtetések számát: Isten gonoszságáért bünteti meg az emberiséget.
Mivel a járvány minden két vagy három ember közül egyet biztosan érintett, kétségen felül állt, hogy a közösség egésze valamilyen mértékben sáros, és istentelen hiedelmeiért kapja a büntetést. A legszembetűnőbb „eretnekségnek” a judaizmus számított, mivel a zsidók elutasították a keresztény tanítást. Ezért gyakran érte őket a vád, hogy az ördöggel cimborálnak, így kézenfekvőnek tűnt, hogy a pestis szándékos terjesztésével gyanúsítsák meg őket, például a város kútjainak megmérgezésével.
A középkori zsidózókat - XXI. századi leszármazottaikhoz hasonlóan - nem igen zavarták az ész érvek. A kor médiája, a papság, amellett, hogy általában elítélte a zsidók elleni támadásokat, rámutatott arra is, hogy a keresztényekhez hasonlóan a zsidókat se kímélte a bubópestis. Előítélet - ész érvek: 1:0. Akkor is, most is.
A zsidók mellett persze voltak gázos munkakörök is, úgy mint, prostik, hentesek, tímárok és halkereskedők, akik mind felelősök lehettek a járvány kirobbanásáért a középkori ember szerint. De ettől még nem lettek zsidók. A középkoriak egyet ugyanis nagyon jól tudtak: a zsidó az, aki a zsidó vallást követi, épp ezért az akkoriak jóval nagyobb találati pontosággal zsidózhattak, hiszen a besorolás alapja az illető szombat esti elfoglaltsága volt.
Ezzel szemben ma nagyon sok zsinagógát kellene építeni ahhoz, hogy be tudjanak fogadni mindenkit, akit életében legalább egyszer már lezsidóztak. A két kor közötti lényeges különbség az, hogy ma a prostikat, a henteseket, a tímárokat és a halkereskedőket is lezsidózzák, akkor is, ha zsinagógában még csak látogatóban se voltak.
Továbbá mindazokat, akik nem ismerik a Hungarica nevű együttest. A zsidóreceptorok fejlődésével a kör bővíthető, tetszés szerint.

18 komment

Címkék: zsidó középkor hungarica jegypénztár bubópestis hollán ernő utca


A bejegyzés trackback címe:

https://blogout.blog.hu/api/trackback/id/tr34421912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FoLib · http://friendofliberty.freeblog.hu 2008.04.14. 13:39:48

Gondoljuk ezt tovább: "(...) ma nagyon sok zsinagógát kellene építeni ahhoz, hogy be tudjanak fogadni mindenkit, akit életében legalább egyszer már lezsidóztak." Remek gondolat. Kell ennél több az építőipar föllendítéséhez?

zhnbgt 2008.04.14. 21:15:37

a zsidó az, aki a zsidó vallást követi,...
nos valójában érdekes hogy nagy sok közpénz lopásos, vagy egyszerüen nagy vagyoni lopásos emberke tiszta véletlenül zsidó származású, tiszta véletlen, (tény sok nem zsidó is van)

mikor valaki buzi és közösködik ilyenekkel akkor az is buzi
(értsd tartja a farkat a buzinak akkor valszeg arra nem mondom hogy keresztény vallású)
van egy magyar mondás: kutyából nem lessz szalona
lásd a cigányság (akár milyen diplomázott akkor is ott köt ki ahol 500 éve minimum)

nem véletlenül utálták mindig is a zsidókat,
hát azt a szenny képregényt meg elégetném mind, egyes zsidók nagyon gazdagok lettek a 2 világháború után kártérítés címén csak sajna azt képregényben meg másutt nem merik megírni mert mindenhová beférkőztek a zsidó tulajdonosok (tiszta véletlen ugye?).

Félre ne értsétek, a tudósaikkal semmi bajom.

gerely 2008.04.14. 21:19:33

Nem értünk félre.

Bit Rot 2008.04.14. 21:30:00

Abba kellene már fejezni ezt az egészet.

MINDKÉT oldalról folyamatosan gerjesztik a témát, mint amikor a tüzet szítják. Mire jó ez?

kommenter 2008.04.14. 21:34:53

Jó kis poszt!

Jobboldali, keresztény(!) konzervatívként mondhatom, hogy olyan fekély, mint nálunk a 'zsidózás' kevés van egy nemzet történetében / társadalmában.

Ég is a pofám tőle, ahányszor szóba kerül 'vegyes' társaságban. És nézd meg, jönnek is rögtön a 'tudományos' kommentek, mintha a FALNAK beszélnél.

Hogy miért kell a hazug, csaló, tolvaj mellé odatenni pont a "zsidót" ezt ésszel föl nem fogom, amíg élek!
Minden elképzelhető szubkultúrából több pénzéhest lehetne összeszedni, beleértve a kancsalt, a zsíros hajút, a balonkabátost, akármit. De nem, a ZSIDÓÓÓ, az legyen benne, mer anélkül valami fáj itt belül ... jaj ... nagyon!
Ugye?

Próbálná ki egy napig, hogy milyen egy igaztalan általánosítás, sárga szmájlival a kabátján!

hkori 2008.04.14. 21:43:55

Középkorban a szefard zsidókat a muzulmán mórokkal való együtt működés miatt üldözték.
Buda visszafoglalásakor is emiatt űzték el őket.
Magyarországon nem a kulturális értéktremtés a gond hanem a politikai vezetőszerep megszerzésének szándéka az 1800-as évektől.
1918-19 és a 40 év kommunista időszak meg a rendszerváltás jelenti a gondot.

Kúrcsány Ferenc 2008.04.14. 21:55:10

A nyugat alkonya a Római Birodalom végével kezdődött, a zsidó-keresztény vallás terjedésével.

Zoli 2008.04.14. 22:07:41

Mi ez a hülyeség, hogy az a zsidó, aki a zsidó vallást követi???

A zsidó akárhogyis nem tetszik a liberalista majmoknak egy FAJ.

Aki meg alaptalannak érzi a zsidókat érõ vádakat, az iwiwen írja be a keresõbe a zsidó szót. Lesz néhány zsidó gyüjtõ topic amelyekben ki van írva, hogy csak zsidók jelölhetik ismerõsnek. Ami viszont érdekes, hogy kiíták, hogyha valaki tud egy jó állásról, az szóljon és ossza meg a többiekkel.

Na emiatt a "zsidó összetartás" miatt nem szeretem én se õket.

Az meg, hogy kivételeznek egymással, segítenek egymásnak a többi ember kárára, sokszor aljas módon, nagyon is jól megfigyelhetõ mind a felsõoktatásban, mind a munkahelyeken.

Mindezt nem alaptalanul mondtam.

Muad'Dib 2008.04.14. 22:09:36

Sok értelme volt ennek az írásnak. Ilyen alapon írhatták volna azt is, hogy ha itt annyi fasiszta lenne, mint amennyit más fasisztának hív, már fél Európát eláraszthattuk volna a fasizmussal.... És lehetne ezt bővíteni kommunistára, hülyére, cigányra, nácira, nyilasra, idiótára, parasztra stb. Miért pont a zsidózás a kiemelt téma már megint?

ducas 2008.04.14. 22:23:16

Egy kis történelem...
A zsidók azért nem lettek áldozatai a pestisnek, mert rituális okokból hetente FÜRÖDTEK, illetve naponta többször KEZET MOSTAK... Naná, hogy a pestisbaci elkerülte az amúgy is meglehetősen zárt KÖZÖSSÉGET...Még szép. hogy gyanúsak lettek a kútmérgezés fennforgásában...A többi meg marhaság...Mindíg köll bűnbak...Most a cigók vannak a figyelem középpontjában...Mert lopják a rezet...Muhaha...

mizie 2008.04.14. 22:27:17

Zolika te idióta fasz!

Nem baj hogy a biológiakönyvben csak firkálgattál, de legalább ne lennél ilyen büszke rá...

ajánlom hogy vedd elő és nézd meg mi a különbség a faj és a fajta között (kb elemi 1 v 2. osztály)...

segítek: az ember a faj

Zoli 2008.04.14. 22:53:19

Akkor fajta, de a lényegen ez nem változtat.

Egyébként meg lehetnél normálisabb is te fasz.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.04.14. 23:48:04

kommenter: a te pofadnak nem kell egnie. Nagyon sajnalatos, hogy Mo-on a jobboldalon ez valamiert megturt dolog. Es ez igazabol a jobboldalnak art (na meg persze az orszagnak, ahogy irod).

Muad'Dib: > Sok értelme volt ennek az írásnak. Ilyen alapon
> írhatták volna azt is, hogy ha itt annyi fasiszta lenne, mint [...]
> És lehetne ezt bővíteni kommunistára, hülyére,
> cigányra, nácira, nyilasra, idiótára,
> parasztra stb. Miért pont a

Rosszul latod. Igazabol csak a cigany kategoria hasonlo. A tobbit mindenki valasztja (valaszthatja) maganak. Es ez nagy kulonbseg.

> zsidózás a kiemelt téma már megint?

Miert? Nem olvasol hireket? Meg azt a bejegyzest sem, amire reagalsz? :) Jegypenztar, Hollan Erno utca - most konkretan nem lehet a zsidokra fogni, hogy mar megint ok hoztak fel a temat, most egy rendes nemzeti erzelmu magyar leanyzo volt az. (Elnezest kerek minden valodi nemzeti erzelmu jobbostol, ironizaltam a holgy karara.) Meg persze a kuruc.info idiotai.

Statárium 2008.04.14. 23:59:22

Felkoncolni!

félzsidó 2008.04.14. 23:59:40

Zoli!

Akkor most lapozd fel a gimis biológia könyvet is légyszi!

A fajta, az az europid.

A "zsidó" kategóriának semmilyen biológiai alapja nincsen. Vallási, társadalmi, politikai, stb. éppen lehet, de ebben a témában biológiára hivatkozni kb. annyira van értelme, mint mondjuk balneológiára.

Örülök, hogy segíthettem!

üdv

defacto 2008.04.15. 00:35:20

Talán abból tanulhattunk volna(?) valamit, ha éltünk volna akkor, amikor ezek a törvények érvényben voltak:

1941. XV. A házassági jog módosításáról

15. § Vétséget követ el és három évig terjedhető fogházzal, hivatalvesztéssel és politikai jogai gyakorlatának felfüggesztésével büntetendő az a zsidó, aki magyar honos tisztességes nemzsidó nővel házasságon kívül nemileg közösül, vagy aki magyar honos tisztességes nemzsidó nőt házasságon kívüli nemi közösülés céljára a maga vagy más zsidó részére megszerez, vagy megszerezni törekszik."

---
Gondolom logikailag érthető mindenki számára, hogy ez a törvény nemcsak a zsidó gatyájában, hanem a hamvas nemzsidó nő bugyijában is turkál...

1941! Haladtunk előre valamit? Fejben nem sokat...

Forrás: www.oki.hu/oldal.php?tipus=cikk&kod=kezikonyv-Szemelvenyek

hunkor 2008.04.15. 09:00:08

1919-ben történt egy dikatúrakisérlet. Szovjetúnió közelsége komoly veszélyt jelentett. Ehhez képest kiméletes volt Mo.
.
Romániában 1939-től a Vasgárda átvette a hatalmat és 40-ben megkezték a kiirtást.
Horvátoknál és a Szlovák területen is folyt a végső megodás.
.
Ehhez képest Mo önként nem akart részt venni a népirtásban. Miért vártak volna 1944 máriusig?
.
Ezzel a túlzó váddal akarják fenntartani a posztkomcsi maffiaelit hatalmát.

szpal 2008.04.24. 09:29:45

Talán mégsincs TELJESEN EGYENES vonal a középkori és a modern antiszemitizmus között. Az utóbbi inkább a tőkés fejlődés és legújabban a globalista médiairányított fogyasztói társadalmak térnyerése miatti frusztráció következménye. Volt-e középkori magyar antiszemitizmus? László és Kálmán király törvényein kívül nem nagyon. A 16. századtól rendszeressé válló magyar irásbeliségben csak a 19. század végén jelenik meg először az antiszemitizmus.
süti beállítások módosítása